Ervaar meer rust en tevredenheid en maak je lichaam soepeler

Hatha Yoga

Bij Hatha Yoga wordt je fysiek en mentaal uitgedaagd. Het is de meest oude Yoga stijl waar veel andere vormen van zijn afgeleid. Deze dynamische Yoga staat voor hard werken vanuit innerlijke zachtheid. Een mooie tegenhanger van de Yin Yoga.

Het doel van Hatha Yoga is door beheersing van lichaamshoudingen en ademhaling je mind te beheersen ofwel tot rust te brengen. Je werkt aan meer flexibiliteit, kracht en innerlijke rust. Je brengt lichaam en geest in balans.

Waarom Hatha Yoga? De actieve lichaamshoudingen (asana’s) en bewegingen hebben een directe invloed op je gedachtestroom en denken. Ademhalingstechnieken zorgen voor meer bewustwording en focus op jezelf. Het werkt positief op je hormoonhuishouding, je zenuwstelsel en organen. De spanning (stress) die we voelen aan het begin van de les maakt ruimte voor ontspanning. Fysieke en mentale blokkades nemen af en je energie gaat beter stromen. Je hoofd communiceert weer met je voeten.

Je voelt dat het goed voor je is. Je ervaart meer innerlijke rust, je slaapt beter en staat relaxter in het leven. Je leert je lichaam kennen en je eigen grenzen verleggen. Het is geen prestatie maar jouw proces naar binnen toe om je lichaam weer te voelen. Jouw ervaring met jouw lichaam is uniek. Daarom is Yoga voor iedereen toegankelijk.

Hatha Yoga heeft een diep reinigende werking op je lichaam. Eet en drink bij voorkeur 2 uur voor de les niet en als je drinkt dan alleen water. Dit levert je het beste resultaat.

Hatha Yoga is  werken aan een gezonde geest en een vitaal lichaam.