Ervaar meer rust en tevredenheid en maak je lichaam soepeler

Wat is (slow) power yoga?

Power yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij je ademhaling een belangrijke rol speelt. Het wordt ook wel slow power yoga flow genoemd, omdat je tijdens deze vorm van yoga in een langzame flow komt. Dit doen we door bepaalde bewegingen elkaar te laten opvolgen en herhalen en hieraan je ademhaling te verbinden. Wat is power yoga nog meer? Bewust yogabewegingen uitvoeren en sterke, op spierkracht gebaseerde, yoga-oefeningen doen. Maar ook loslaten, pauzeren, dagdromen en aandacht schenken aan wat er is, zodat je kunt voelen wat je lichaam je vertelt.

Oefeningen in slow flow

Power-yoga-oefeningen voeren we uit in een slow flow, oftewel in een langzame beweging. Tijdens deze langzame beweging voel je bewust wat er in je lichaam gebeurt. Door langzaam te bewegen kun je houdingen krachtiger uitvoeren en je ademhaling verdiepen, verlengen en koppelen aan je bewegingen. Hierdoor krijg je de gelegenheid om te verzachten in je houding. Zoek tijdens de oefeningen naar het meest fysieke en mentale stukje kracht in jezelf. Dit maakt dat je je diep levend en vitaal voelt. Je innerlijke stem zegt: Dit is de échte ik!

Bijzondere effecten

In Westerse landen denken we nog te vaak dat yoga vooral een fysieke beoefening is. De oorspronkelijke Oosterse yoga gaat echter veel verder dan dat. De effecten van power yoga zijn bijzonder. Het kalmeert je brein en brengt alsmaar aanwezige gedachten tot stilte. Tijdens deze les krijgen sensaties, fysieke pijntjes, emoties en gedachten de ruimte om er te zijn.

 

Power yoga lessen

Iedere vrijdagochtend om 9.30 uur zijn er slow-power-yogalessen. Deze lessen worden gegeven in onze studio in Wijchen door een ervaren yogadocente: Miranda Klomp. Zij begeleid je in alle rust, zodat je de oefeningen uitvoert zoals jouw lichaam dat kan op dát moment. Wil je deze prachtige lessen ook eens ervaren?