Ervaar meer rust en tevredenheid en maak je lichaam soepeler

Yin yoga poses

Tegenwoordig ervaren steeds meer mensen werkdruk en stress in het dagelijks leven. We zijn altijd online en bereikbaar. De Yin yoga poses helpen je om weer tot diepe ontspanning te komen.

Je zult merken dat je elke keer een rustmoment ervaart zodra je tijdens een les yin yoga op je mat zit. Bij Yin yoga gaat het om de stilte in jezelf te leren vinden terwijl we langer in de houdingen verblijven. Er wordt niets van je verwacht, je hoeft alleen maar te zijn en te voelen wat de status is van jouw lijf op dat moment. Je gebruikt de poses van yin yoga om verbinding te maken met je lichaam. Je leert te voelen wat bepaalde yin-yogaposes met je lichaam doen. Bovendien houden we bij yin yoga de poses langer vast. Dit geeft jou gelegenheid om je grenzen te verkennen en te voelen hoe het met je gaat. Dit doen we vanuit zachtheid, vriendelijkheid en stilte.

Yin yoga lessen

De yin-yogalessen zijn rustig en meditatief. Doordat we bij yin yoga poses langer vasthouden, krijg je de ruimte om tot een diepe ontspanning te komen. De zwaartekracht doet het werk en jouw lichaam geeft aan tot hoe ver je mag gaan. Door deze lage intensiteit zijn yin-yogalessen erg populair. Het zijn de meest bezochte lessen in onze studio. Ook een les yin yoga volgen? 


Effecten yin yoga

Yin yoga richt zich op het bindweefsel in je lichaam en de diepere spierlagen. Dit is van nature wat stugger weefsel waarin veel emotie is opgeslagen. Yin yoga werkt hierop in. Het brengt emoties, maar ook trauma’s door blessures, weer naar de oppervlakte zodat deze verwerkt kunnen worden. Je gaat je lekkerder bewegen door de ruimte die je tijdens de houdingen creëert. Ook leer je om tijdens de meditatieve momenten connectie te maken van je hoofd naar je hart. De effecten van yin yoga zijn waardevol:

  • Meer ruimte en rust in je hoofd
  • Minder stress en meer ontspanning
  • Soepelere spieren en gewrichten
  • Minder blessuregevoelig
  • Meer bewustzijn van je eigen lichaam en geest
  • Verwerking van emotionele blokkades
  • Opladen en genezing van overbelasting

Yin en yang

De Chinese begrippen yin en yang zijn tegenstellingen, maar vullen elkaar ook aan. Yin yoga is daarom een mooi aanvulling op yang-sporten, zoals hardlopen, kracht- en cardiotraining en power yoga. Bij yang-sporten worden spieren verkort. Met yin yoga werk je aan het verlengen van deze spieren, het verzachten van bindweefsel en het versoepelen van gewrichten. Hierdoor ben je minder blessuregevoelig tijdens de yang-sporten.