Mijn naam is Miranda Kooistra en op 1 oktober 2016 ben ik gestart met Yoga Studio Namasté.

 

Graag deel ik hieronder mijn verhaal:

 

Na 15 jaar les te hebben gegeven in sport en begeleiding naar een gezonde levensstijl  besloot ik te stoppen met dit mooie vak.
Een keuze die maakte, zonder bewust te zijn van welke gevolgen dit voor mij zou hebben.


Ik accepteerde een baan in het bedrijfsleven en zag dit als een nieuwe start in mijn leven.
Dit ging een aantal maanden goed, en dit voelde zelfs ook wel als een verlichting want mijn lichaam kon eindelijk tot rust komen na al het actieve gebeuren als sportinstructrice.
Na een aantal maanden voelde ik dat ik niet zo lekker in mijn vel zat, maar negeerde de signalen die mijn lichaam mij gaf en ging trouw elke dag naar kantoor. 


Lichamelijk kreeg ik steeds meer klachten, van hyperventilatie, gevoelloosheid in mijn armen tot verlammingsverschijnselen aan de linkerkant van mijn lichaam. Ik sliep s'nachts niet meer en werd met de dag slechter.

Alle doktoren en specialisten in het ziekenhuis heb ik gezien, er was niets te vinden. De uitslagen en onderzoeken van neurologen waren goed en toch kon ik letterlijk niet meer op mijn benen staan en was ik tot werkelijk niets in staat.

Mijn lichaam was totaal Burn-out. 
Ik heb de signalen van mijn lichaam volledig genegeerd waardoor mijn lichaam overging in een overlevingsmodus.

Omdat bleek dat ik medisch gezond was en de artsen niets konden vinden, werd mij geadviseerd om met yoga te starten. 
Dit heb ik gedaan en ik kan in dit kleine stukje van mijn verhaal niet uitleggen wat yoga voor mij gedaan heeft.

Het allerbelangrijkste wat ik graag wil delen hierin is dat yoga mij weer bij mezelf heeft gebracht. Door Yoga heb ik weer de verbinding kunnen maken met mijn hart waardoor ik weer begon te voelen.
Ik kwam er achter dat de keuze die ik had gemaakt totaal geen keuze was die ik zelf had gemaakt, maar die van mij werd verwacht. Ik leefde naar de verwachtingen van anderen. 


Door yoga kon ik weer verbinding maken met mezelf.
Het werd voor mij duidelijk dat ik juist ontzettend gelukkig was in het begeleiden van mensen in sport maar ook het begeleiden van mensen die zichzelf om welke reden dan ook, even kwijt zijn.
Die ik mag helpen een weg te wijzen en te ontdekken welk pad en welke richting uit te gaan naar een gelukkig en gezond leven.
Dit is waar mijn passie al mijn hele leven ligt en
diep in mijzelf heb ik dit ook altijd gevoeld, maar door te leven naar de verwachtingen van anderen ben ik de verbinding met mijn eigen verlangens kwijt geraakt. 

Mentale en fysieke balans creëren bij mensen, door middel van yoga, meditatie en coaching.
De kennis en de passie delen die ik in al die jaren heb ontwikkeld als sportinstructrice, als yogadocent maar ook als mens.
Balans creëren tussen inspanning en ontspanning, het begeleiden in gedragsverandering en geconditioneerde gewoonten, bewust maken van de keuzes die we als mens hebben, dat is waar mijn kracht en mijn passie ligt. 

Ik ben van mening dat wanneer we meer yoga toelaten in ons dagelijks leven, in welke vorm dan ook,  het leven niet alleen lichter wordt maar dat we elkaar ook veel beter kunnen verdragen en we als mens veel beter gaan voelen hoe we het leven willen leven en wie we willen zijn.
Er zal meer respect zijn voor elkaar, minder woede, minder boosheid en frustratie in de persoon zelf.

Yoga geeft rust in je hoofd en brengt je in verbinding met jezelf waardoor je duidelijker voelt wat je als mens nodig hebt om gelukkig te zijn.
En wanneer jij gelukkig bent inspireer je als vanzelf ook je omgeving.


Yoga en lichaamswerk, werken met brein en vanuit het hart is voor mij zo waardevol geworden en dat ik daar nu mijn dagelijks werk van heb kunnen maken, daar ben ik heel dankbaar voor.

Wil jij voelen wat yoga voor je kan doen? Kom dan eens een gratis proefles volgen in de studio.

Voel je welkom in onze studio, waar je mag zijn wie je bent en maak van yoga een gewoonte in je dagelijks leven.
Het zal je zó veel brengen.


Warme groet,
Miranda Kooistra