Mijn naam is Miranda Klomp en op 1 oktober 2016 ben ik gestart met Yoga Studio Namasté.

 

Graag deel ik hieronder mijn verhaal:

 

Na 15 jaar les te hebben gegeven in sport en begeleiding naar een gezonde levensstijl  besloot ik te stoppen met dit mooie vak.
Een keuze die ik maakte, zonder bewust te zijn van welke gevolgen dit voor mij zou hebben.


Ik accepteerde een baan in het bedrijfsleven en zag dit als een nieuwe start in mijn leven.
Dit ging een aantal maanden goed, en dit voelde zelfs ook wel als een verlichting.
Mijn lichaam kon even tot rust komen na al het actieve gebeuren als sportinstructrice.
Na een aantal maanden voelde ik dat ik niet zo lekker in mijn vel zat, maar ik negeerde de signalen die mijn lichaam mij gaf en ging trouw elke dag naar kantoor. 


Uiteindelijk 
kreeg ik steeds meer lichamelijke klachten, van hyperventilatie, spierzwakte in mijn armen tot verlammingsverschijnselen aan de hele linkerkant van mijn lichaam. Ik sliep s'nachts niet meer en werd met de dag slechter.

Alle doktoren en specialisten in het ziekenhuis heb ik gezien, er was niets te vinden.
De uitslagen en onderzoeken van neurologen waren goed. Toch kon ik letterlijk niet meer op mijn benen staan en was ik tot werkelijk niets meer in staat.

Mijn lichaam was totaal Burn-out. 
Ik heb de signalen van mijn lichaam volledig genegeerd waardoor mijn lichaam overging in een overleving-modus.

Omdat bleek dat ik medisch gezond was en de artsen niets konden vinden, werd mij geadviseerd om met yoga te starten. 
Dit heb ik gedaan en ik kan in dit kleine stukje van mijn verhaal niet uitleggen wat yoga voor mij gedaan heeft.

Het belangrijkste wat ik graag wil delen hierin is dat yoga mij weer bij mezelf heeft gebracht. Door Yoga heb ik weer de verbinding kunnen maken met mijn hart waardoor ik weer begon te voelen.
Ik kwam er achter dat de keuze die ik had gemaakt totaal geen keuze was die ik zelf had gemaakt, maar die van mij werd verwacht. Ik leefde naar de verwachtingen van anderen. 


Door de beoefening van yoga kon ik weer verbinding maken met mezelf.
Dit maakte het voor mij duidelijk dat ik juist ontzettend gelukkig was in het begeleiden van mensen in de sport maar ook het begeleiden van mensen die om welke reden dan ook, even vastlopen in het leven.
Die ik mag en kan helpen een weg te vinden en te ontdekken welk pad en welke richting uit te gaan naar een gelukkiger en mentaal en emotioneel gezond leven.
Dit is waar mijn passie al mijn hele leven ligt.
Di
ep in mezelf heb ik dit ook altijd gevoeld, maar door te leven naar de verwachtingen van anderen ben ik de verbinding met mijn eigen verlangens volledig kwijt geraakt. 

Mijn passie is om mentale en emotionele balans te creëren bij mensen, door lichaamswerk ( yoga) , meditatie en coaching met elkaar te verweven.
De kennis en de passie delen die ik in al die jaren heb ontwikkeld als sportinstructrice, yogadocent, coach maar ook als mens.
Mijn eigen donkere kanten van het leven hebben mij gebracht waar ik nu ben, deze ervaring kan ik gebruiken omdat ik weet hoe het voelt als je even de grip op het leven kwijt raakt.

Balans creëren tussen inspanning en ontspanning, het begeleiden in gedragsverandering en geconditioneerde gewoonten, en het bewust maken van de keuzes die we als mens hebben, dat is waar mijn kracht en mijn passie ligt. 

Ik ben van mening dat wanneer we meer yoga, meditatie en bewustzijn toelaten in ons dagelijks leven, in welke vorm dan ook,  het leven niet alleen lichter wordt, maar dat we elkaar ook veel beter kunnen verdragen.
Dat we als mens meer gaan voelen en veel beter weten hoe we het leven willen leven en wie we willen zijn.
Er zal meer respect zijn voor elkaar, minder woede, minder boosheid en frustratie in de persoon zelf en naar elkaar toe.

Yoga geeft rust in je hoofd en brengt je in verbinding met jezelf waardoor je duidelijker voelt wat je als mens nodig hebt om gelukkig te zijn.
En wanneer jij gelukkig bent inspireer je als vanzelf ook je omgeving en je dierbaren om je heen.


Yoga en lichaamswerk, werken met het prachtige brein en vanuit het liefdevolle hart is voor mij zo waardevol geworden, dat ik daar nu mijn dagelijks werk van heb gemaakt daar ben ik heel dankbaar voor.

Wil jij voelen wat yoga voor je kan doen? Of loop je vast in het leven en wil je gecoacht worden? Kom dan eens een gratis proefles volgen in de studio of maak een afspraak.

Voel je welkom in onze studio, waar je mag zijn wie je bent en maak van yoga een gewoonte in je dagelijks leven.
Het zal je zó veel brengen.


Warme groet,
Miranda