Slow Power Yoga Flow


Slow Power Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij de ademhaling een belangrijke rol speelt.
Deze vorm voeren we uit in een slow flow, dit houdt in dat alle houdingen worden uitgevoerd in een langzame beweging  waarbij we bewust voelen wat er gebeurt in het lichaam. Door deze power yoga langzaam uit te voeren worden de houdingen krachtiger en kunnen we de ademhaling verdiepen en verlengen waardoor we de gelegenheid krijgen te verzachten in de houding.

Langzame flow integreert een diepe bewuste niet-ambitieuze ademhaling, bewuste yoga bewegingen,integratie van sterke, op spierkracht gebaseerde yoga oefeningen met kwaliteiten van loslaten, pauzeren, dagdromen en aandacht schenken aan wat er is.

 


Waarom slow power yoga flow?

Zoek het meest fysieke mentale stukje kracht in jezelf wat maakt dat jij je diep levend en vitaal voelt. Samen met je innerlijke stem die zegt  "Dit is de échte ik".
En als je deze houding hebt gevonden volg deze dan....  ( vertaald  -William James-)

 

In het westen denken we vaak dat yoga alleen een primaire fysieke beoefening is. Maar yoga gaat veel verder dan dat. Yoga gaat over het kalmeren van het brein, onze alsmaar aanwezige gedachten tot stilte brengen. Wanneer je dat kan, dan weet je pas wie je echt bent.

Wanneer we tussen de bewegingen door pauzes inlassen kun je voelen wat je lichaam je verteld. Dan heb je de tijd om te focussen op je ademhaling. 
Alle sensaties die in het lichaam ontstaan gedurende deze les, maar ook de kleine fysieke pijntjes, de emoties en de gedachten krijgen ruimte om er te zijn.

Ervaar deze prachtige les. 

 

Elke vrijdagochtend om 09:30 uur.