Yin Yoga


Yin Yoga is in de meeste yoga studio's niet meer weg te denken. Dit is een van de meest bezochte lessen van alle yoga vormen.
Het biedt waar de mens in deze tijd het meest behoefte aan heeft.  
Tijd en ruimte om te voelen en een diepe ontspanning zodat je er achter komt wat je nodig hebt.

Deze behoefte leeft met name omdat mensen in deze tijd veel druk en stress ervaren in hun dagelijks leven.
Bij yin yoga wordt er niets van je verwacht en mag je letterlijk gaan voelen hoe het met jouw lichaam gesteld is.

Yin yoga is een zachte weg naar meer flexibiliteit in je lichaam en kalmte in het hoofd. De zwaartekracht doet het werk en je lichaam geeft aan tot waar je mag gaan vandaag.
Yin yoga richt zich op het bindweefsel ( van nature wat stugger weefsel) en op de diepere spierlagen in het lichaam.
In dit weefsel ligt bij ons veel emotie opgeslagen. Door te werken op dit weefsel kan emotie, maar ook trauma door een blessure weer naar de oppervlakte worden gebracht en dit creëert letterlijk ruimte, ontspanning en flexibiliteit in het lichaam.

In yin Yoga worden poses langer vastgehouden, zodat je meer tijd hebt om je grenzen te verkennen en wanneer comfortabel te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om verbinding te maken met je lijf en beter te leren voelen. Deze les wordt erg gewaardeerd omdat je even niet heel intensief hoeft te bewegen maar juist de tijd mag nemen voor je lichaam.

Deze yin les is een mooie aanvulling op yang sporten zoals hardlopen, cardiotraining en power yoga.
De spieren die in deze yang sporten worden verkort worden door de yin yoga weer verlengd.
Het bindweefsel en de gewrichten worden versoepeld en verzacht waardoor je minder blessuren gevoelig wordt in yang sporten of yang yogavormen. 
Je gaat letterlijk lekkerder bewegen in je lijf en er komt meer rust in je hoofd doordat deze les ook meditatief veel brengt. De connectie van je hoofd naar je hart geeft rust en maakt dat je jezelf beter leert kennen.


Het is een investering in je lichaam voor de toekomst maar ook een rustmoment elke keer dat je in deze les op je mat bent.